Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Waar is de zon in de herfst?

Waar is de zon in de herfst?

Door: Nathalie - Op: 19-09-2014 - Gewijzigd: 06-04-2017
Vakantie in oktober, maar waar is de zon? In Nederland is het onvoorspelbaar wat voor weer het zal zijn in oktober en de herfstvakantie. Het weer op de Canarische eilanden in oktober is wél zeker te stellen. Het is er warm! De Canarische eilanden zijn daarom een ideale vakantiebestemming voor oktober. Veel zon, weinig regen, een constante zeetemperatuur en naast lekker luieren aan de kust bieden de eilanden een prachtige natuur en kun je er leuke activiteiten ondernemen.

Wist je dat Columbus ook vakantie vierde op de Canarische eilanden (Gran Canaria en La Gomera)? De eilanden lagen gunstig om vanuit daar door te reizen naar Amerika.

Weer Canarische eilanden in oktober

De Canarische eilanden horen bij Spanje en liggen op het zuidelijk halfrond ten westen van Marokko. Het weer op de Canarische eilanden in oktober is ideaal om warm de winter in te gaan. De temperatuur ligt in oktober gemiddeld tussen de 20 en 26 graden. Je hebt zo'n 7 uur zon op een dag en de zeetemperatuur is heel constant (23 graden). Naast het feit dat de Canarische eilanden zonovergoten zijn in oktober, valt er weinig regen. Je hoeft bij het boeken van een tripje naar één van de eilanden niet bang te zijn dat je pech hebt en de zee te koud is, het bewolkt is of je moet schuilen voor de regen. Het klimaat is er namelijk altijd goed en heeft weinig klimaatschommelingen. Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming in oktober, zit je dus zeker goed op de Canarische eilanden. Volgens de Universiteit van Syracuse heeft de stad La Palma op Gran Canaria zelfs het beste klimaat ter wereld!

Vakantiebestemming oktober

De Canarische eilanden zijn 7 eilanden:

  • La Palma
  • La Gomera
  • Tenerife
  • Gran Canaria
  • Fuerteventure
  • Lanzarote
  • El Hierro


De eilanden zijn ontstaan uit vulkanische activiteit. Maar geen zorgen... dit is miljoenen jaren geleden gebeurd.

De eilanden

Elk eiland heeft zijn eigen luchthaven(s) en elk eiland heeft zijn eigen ambachtelijke specialiteiten. Zo staat La Gomera bekend om zijn met de hand gevlochten manden en op Tenerife vind je veel traditionele potten. Leuk om als souvenir mee te nemen.

Voor pretparken en waterparken moet je op Gran Canaria zijn. Maar ook op andere eilanden zoals Tenerife kunnen kids zich vermaken. En jij trouwens ook: er zijn musea, je kunt een boottocht maken, mooie parken bezoeken (bv. Teide Nationaal Park) en natuurlijk van de zon genieten aan het strand!

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte