Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Watersportvakantie

Watersportvakantie

Door: Mieke Janssen - Op: 21-05-2015 - Gewijzigd: 06-04-2017
Veel Nederlanders gaan graag op vakantie, maar willen niet alleen op het strand liggen. Watersport is een perfecte oplossing om actief bezig zijn en toch verkoeling te krijgen, wat zeker in warme vakantieoorden een pré is. Ziezo heeft de beste watersportvakantiebestemmingen voor je op een rij gezet zodat jij precies weet waar je het beste kunt genieten van de zon en het water.

Watersportvakantie

Wanneer we naar zonnige oorden op vakantie gaan, liggen we het liefst de hele dag in het water. Maar voor veel mensen is een week lang niks doen en op het strand liggen niet weggelegd en zij willen wat actiefs doen. Om actief bezig te zijn én toch verkoeling in het water te vinden, zijn watersporten een ideale oplossing. Op vrijwel elke zonnige vakantiebestemming kun je duiken, snorkelen, jetskiën, wakeboarden of zelfs surfen als er hoge golven zijn. Ben jij gericht op zoek naar een vakantiebestemming waar je veel watersporten kunt uitoefenen? Lees dan vooral even verder, want Ziezo heeft de beste watersportvakantiebestemmingen voor je op een rij gezet.  

Tropische watersportvakantie op Sint Maarten

Het Caraïbische gebied is op zich natuurlijk al een pareltje van een vakantiebestemming, maar ook watersportliefhebbers zijn hier op de juiste plek. Vooral het eiland Sint Maarten heeft een fantastische onderwaterwereld en op het eiland zelf worden alle vormen van surfen beoefend: windsurfen, golfsurfen, kitesurfen en zelfs skimboarden. Maar naast duiken en en surfen kun je op Sint Maarten ook uitstekend zielen. Er zijn tientallen jachthavens rond het eiland met luxe faciliteiten en je hebt de mogelijkheid om zelf een zeiljacht te huren om eens langs de prachtige buureilanden te varen. Mocht je dan toch nog niet genoeg water gezien hebben, ga dan eens een dag diepzeevissen met een ervaren visser om zo ook bekend te raken met de plaatselijke cultuur.

Watersport aan Costa Brava

Een stuk dichter bij huis en ook ideaal voor de watersporters onder ons is de Costa Brava. In dit kustgebied in het noordoosten van Spanje kunnen toeristen tientallen verschillende watersporten uitvoeren: kajakken, surfen, zeilen, maar er zijn ook verschillende waterparken te vinden. Zo is Aquabrava een waterpak voor jong en oud. Strikt genomen is het natuurlijk geen watersport, maar wel heel leuk om toch actief bezig te blijven in het water.

Verschillende watersporten aan het Gardameer

Tot slot is het Gardameer een favoriete vakantiebestemming onder de Nederlanders en ook daar kun je je als watersporter helemaal uitleven. Er zijn tal van mogelijkheden om te surfen, voor beginners, maar ook voor gevorderden en dankzij de windspots zijn er ook veel zeilers op het Gardameer. Kanoën, kajakken of gewoon zwemmen, het kan allemaal aan het Gardameer!

Maar: zonder vakantiehuisje, geen watersportvakantie. Bekijk het aanbod van Ziezo om je watersportvakantie compleet te maken met een vakantiehuisje van jouw wensen.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte