X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Wintersportlanden verbeteren kwaliteit

Wintersportlanden verbeteren kwaliteit

Door: Lianne - Bron: Tourpress - Op: 16-04-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
Uit een nieuwe inventarisatie op de vakantiebeoordelingssite Zoover blijkt dat de meest populaire wintersportlanden hun kwaliteit sterk verbeterd hebben. De criteria als prijs-kwaliteit, ski-kwaliteit voor gevorderden, kindvriendelijkheid en après-ski zijn beter beoordeeld dan de vorige jaren. 

Oostenrijk beste land voor wintersportvakantie

Het wintersportland Oostenrijk komt nog steeds als beste uit de wintersport beoordelingen. De wintersportgebieden in Oostenrijk scoren opvallend hoog op kindvriendelijkheid en après-ski. Voor de beginnende skiërs is Duitsland de beste wintersportbestemming. Gevorderden skiërs en snowboarders kunnen het beste terecht op de pistes in Frankrijk. Ook Zwitserland is een populaire wintersport bestemming voor gevorderden winstersporters. Oostenrijk staat nog steeds als populairste wintersportbestemming met stip op nummer één. De nummer twee en drie zijn achtereenvolgens Frankrijk en Duitsland. In al deze landen kun je natuurlijk via onze website een mooi vakantiehuis of chalet huren.

Wintersportvakantie voor gevorderde skiërs en snowboarders

Een wintersportvakantie in Frankrijk biedt de meeste uitdaging voor gevorderden skiërs en snowboarders. Wintersporters kunnen zich uitleven in de grote gebieden met meer dan 300 kilometer piste met afwisselende dalen. Op nummer 1 in de top 10 skigebieden voor gevorderden staat dan ook het aangesloten skigebied van Tignes en Val d'Isère, genaamd Espace Killy. De nummer twee is voor het Franse skigebied Les Trois Vallées met de populairste plaats Val Thorens. Het Oostenrijkse Ischgl maakt de top-3 compleet.

Top 10 skigebieden voor gevorderden

 1. Espace Killy  9,2
 2. Les Trois Vallées  9,1
 3. Ischgl (Silvretta  )9,0
 4. Gasteinertal (Ski Amadé)  8,8
 5. Alpe d'Huez  8,8
 6. St. Anton  8,8
 7. Serfaus  8,7
 8. Paradiski  8,6
 9. Val Gardena  8,6
 10. Zillertal 3000  8,6

Wintersport met gezellige après-ski faciliteiten

De Nederlandse wintersporters zijn het meest tevreden met de après-ski in Oostenrijk. In de après-ski top 10 van Zoover worden dan ook alleen Oostenrijkse wintersportplaatsen vermeld. Ischgl staat met stipt op nummer 1. De wintersportplaatsen Saalbach en Mayrhofen maken de top 3 compleet. Frankrijk staat niet bekend om de gezellige après-ski maar Val Thorens met een beoordeling van een 7,7 is een benoeming waard.
 
Top 10 après-ski wintersportplaatsen
 1. Ischgl 9,1
 2. Saalbach 8,7
 3. Mayrhofen 8,7
 4. Flachau 8,7
 5. Gerlos 8,5
 6. Westendorf 8,5
 7. St. Anton 8,4
 8. Sölden 8,4
 9. Kirchberg 8,1
 10. St. Johann im Tirol 8,0

Appartementen meest geliefd bij wintersport

Uit het onderzoek van Zoover blijkt verder dat vakantiegangers het liefst verblijven in een appartement tijdens de wintersportvakantie. Bij de keuze voor het juiste appartement, chalet of vakantiehuis is de afstand tot de piste, het doorslaggevende argument. Daarnaast zijn de selectiecriteria sfeervol vakantieverblijf/wintersportplaats, aantal kilometers piste en sneeuwzekerheid belangrijke  bij de keuze voor het juiste wintersportverblijf. De auto is nog steeds het belangrijkste vervoersmiddel voor een wintersportvakantie. 
 
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte