Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Zomervakantie in Oostenrijk

Zomervakantie in Oostenrijk

Door: Mieke Janssen - Op: 01-04-2015 - Gewijzigd: 06-04-2017
Bergachtige landen zijn in de winter supergaaf om op wintersport te gaan, maar worden vaak over hoofd gezien wanneer er een zomervakantie geboekt gaat worden. Spanje, Griekenland, Italië zijn uitstekende landen om op vakantie te gaan, maar landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn ook zeker 's zomers het bezoeken waard!

In de zomervakantie willen veel mensen bij uitstek naar de zon. De winter in Nederland heeft lang genoeg geduurd en de zomers in ons kikkerlandje zijn vaak ook niet wat we ervan verwachten. Dan móeten we dus naar de zon! Landen als Spanje, Turkije en Griekenland zijn al jarenlang de meest populaire vakantiebestemmingen, maar landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn 's zomers wat minder in trek.

Groene natuur in Oostenrijk

Oostenrijk is een uitstekend vakantieland natuurlijk, maar dan voor de wintersport. Veel mensen gaan naar bergachtige landen om er slechts een week te skiën of te snowboarden en vergeten dat deze landen in zomer net zo mooi zijn en misschien nog wel mooier! Die bergen waar 's winters zoveel sneeuw op ligt, zijn 's zomers groener dan ooit. Al wandelend kun je genieten van de fenomenale uitzichten op de bergtoppen en pauzeren kun je in een van de vele berghutten langs de uitgestippelde routes. Na de culinaire verwennerij kun je met een van de liften weer omlaag, want ook die draaien buiten het wintersportseizoen gewoon door. Op de fiets ontdek je de omgeving net weer op een andere manier. In Oostenrijk zijn verschillende tochten naar de bergtoppen uitgezet die je als mountainbiker voor een flinke klimuitdaging zetten, maar ook voor de minder getrainde fietser zijn er prachtige fietsroutes.

In Oostenrijk op vakantie

Als je even bent uitgekeken op de groene natuur, dan kun je in steden als Innsbruck of Salzberg ook uitstekend shoppend een dag doorbrengen en lekker eten in luxe restaurants. Een echt speciale ervaring op het gebied van eten, ervaar je op Weissensee. Op het 12 kilometer lange meer kun je 's zomers op een vlot heerlijk vertoeven met een hapje en een drankje. Dus heb je nog geen vakantie geboekt voor deze zomer, vergeet dan ook zeker niet even te kijken naar wat bergachtige landen en in het bijzonder Oostenrijk te bieden heeft.

Wil je op de hoogte gehouden worden van meer nieuws? Houd dan onze facebook in de gaten!

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte