6x De leukste festivals in Europa

Door: Soraja - Op: 21-07-2017 - Gewijzigd: 08-11-2017
Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | 6x De leukste festivals in Europa
Nederlandse festivals zijn gaaf, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar wil je een keer een geweldig, uniek festival beleven waar je je ogen uitkijkt? Zo'n festival die je nooit van je leven meer gaat vergeten en waar je oneindig over kunt blijven praten? Neem dan eens een kijkje in Europa's veelzijdige festival agenda.

Een festival in het buitenland geeft je de unieke combinatie van geweldige muziek, prachtig weer en het ultieme vakantiegevoel. Wij hebben speciaal voor jou een overzicht gemaakt van 6 festivals in Europa die je gewoon meegemaakt moét hebben!

Tomorrowland, België

Tomorrowland is een enorm groot dance festival in Boom, België. Het wordt voor de 13e keer gehouden en is dit jaar verspreid over 2 weekenden waarbij een recordaantal van 400.000 mensen wordt verwacht. Tomorrowland is één van werelds grootste en bekendste festivals. De tickets worden dan ook ieder jaar binnen no-time uitverkocht. Tomorrowland staat voor het samenbrengen van mensen van over de hele wereld, zodat er vrede en plezier gemaakt kan worden.

'Let’s engage with each other and do something good today, for which we will be grateful for tomorrow'

Wanneer: Eind juli

Accomodaties: vakantiehuizen in België

Sziget, Hongarije

Sziget is één van de grootste festivals van Europa en is zeer veelzijdig. Naast alle verschillende muzieksoorten die je er vindt, kun je er genoeg andere activiteiten doen. Van pottenbakken tot kaarsen maken: een week lang is er ontzettend veel te doen. Het festival vindt plaats op een eilandje bij de hoofdstad Boedapest wat het festival een uniek evenement maakt. Leuk weetje: 'sziget' is Hongaars voor 'eiland', vandaar de naam!

Wanneer: Augustus

Accomodaties: vakantiehuizen in Hongarije

Lollapalooza, Duitsland

Dit jaar vindt de derde editie plaats van het oorspronkelijke Amerikaanse festival Lollapalooza, in Berlijn. Dit festival mag je niet missen; relatief dicht bij huis ligt een geweldig festival die bekend staat om het grote aanbod aan entertainment. Mocht het luisteren naar de muziek van bekende artiesten als Sam Smith, Major Lazer en Macklemore & Ryan Lewis je gaan vervelen, doe dan mee aan één van de vele workshops of kijk vol verwondering naar al het straat entertainment.

Wanneer: September

Accomodaties: vakantiehuizen in Duitsland

Ultra Europe, Kroatië

Ultra Europa brengt ieder jaar weer meer dan 100.000 mensen samen in Split, een prachtige Kroatische stad. Dit festival kenmerkt zich door de vele bootfeestjes, waardoor je de kans krijgt een festival eens op een andere manier te beleven. Daarnaast heb je een Ultra Beach gedeelte en Ultra Europa zelf. Dit festival combineert een evenement met een ultiem vakantiegevoel. Split zelf is namelijk ook een geweldige plaats voor je (jongeren)vakantie!

Wanneer: Juli

Accomodaties: vakantiehuizen in Kroatië

Glastonbury, Engeland

Het Glastonbury festival is één van de grootste openlucht muziekfestivals ter wereld. Je vindt hier een groot aanbod aan rock- en popartiesten, maar daarnaast ook verschillende voorstellingen als dans, circus en cabaret. Bij Glastonbury krijg je de kans om je favoriete bekende artiesten te zien, zoals Katy Perry en Ed Sheeran. Maar ook veel andere (onbekende) artiesten zorgen ervoor dat jij de tijd van je leven hebt op dit festival. Glastonbury biedt maar liefst tientallen stages dus concentreer je zeker niet alleen op het hoofdpodium. Je kijkt je ogen uit op het enorme terrein waar je er ongeveer 1,5 uur over doet om van de ene kant naar de andere kant te lopen. Vervelen zul je je dus zeker niet!

Wanneer: Eind juni

Accomodaties: vakantiehuizen in Zuid-west Engeland

Roskilde, Denemarken

Het Roskilde festival onderscheidt zich van andere festivals doordat het niet-commercieel is. Dit grote cultuur en rockfestival wordt draaiende gehouden door meer dan 30.000 vrijwilligers en de opbrengst ervan gaat naar goede doelen. Het festival beschikt over 6 stages waar bekende artiesten en bands als The Weeknd, Bryson Thiller en de Foo Fighters het publiek uit hun dak weten te laten gaan. Naast muziek is Roskilde een soort museum, maar dan zonder muren. Zo heb je een fantastisch groot artistiek landschap waarbij de wandeling erdoorheen je vrij laat voelen en je creativiteit naar boven haalt.

Wanneer: Eind juni

Accomodaties: vakantiehuizen in Denemarken

Een verblijf boeken voor je bezoek

Deze festivals zijn stuk voor stuk uniek en creëren de mooiste herinneringen. De meeste festivals duren een weekend of zelfs een week. Het is dan ook geen overbodige luxe om een verblijf te regelen in de buurt van dit festival, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je het festival maar één dag kunt bezoeken. Met een goedkoop appartement of vakantiehuis in de buurt van je favoriete festival kun je pas écht genieten van je feestvakantie! Bekijk daarom nu het grote aanbod aan huisjes en appartementen bij Ziezo.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Les Terrasses de l'Océan (MLP251) 6 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Ana (BRC100) 5 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Villa du Lac (DLB100) 2 personen / 1 kamer / 1 slaapkamer Aanbieding! I Mirti Bianchi (STT376) 4 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Le Soleil Camarguais (SMM151) 2 personen / 1 kamer / 1 slaapkamer Bekijk meer vakantiehuizen
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte