Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Activiteiten voor in de herfstvakantie

Activiteiten voor in de herfstvakantie

Door: Celeste - Op: 16-08-2019
Het is eindelijk herfstvakantie en je wilt graag iets ondernemen met je familie, vrienden of de kids. Een leuk herfstvakantie uitje in Nederland misschien. Ga je er op uit of blijf je liever dicht bij huis? Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het weer, blijft het droog of gaat het regenen. Om jou inspiratie te geven hebben we een top 6 activiteiten voor de herfstvakantie gemaakt, voor jong én oud. Lees snel verder en ontdek welke leuke herfstvakantie activiteiten er allemaal zijn!

1. Herfstvakantie activiteit in Rotterdam: Maritiem Museum

Dit scheepsvaart- en havenmuseum is gevestigd aan een van de oudste havens van Rotterdam, de Leuvehaven. Door verschillende exposities kom je meer te weten over de scheepsvaart en hoe deze invloed heeft op het dagelijks leven. Ook heeft het museum een buitencollectie met nog werkende kranen en schepen waarmee in de zomermaanden wordt gevaren. 

2. Liever naar Den Haag? Madurodam!

Ontdek waar het kleine Nederland groot in is en voel je een reis in Madurodam, de miniatuurstad van Nederland. Verdeeld in drie themagebieden: stedenrijk, waterrijk en vindingrijk worden de culturele hoogtepunten van Nederland in het klein weergeven. Kom meer te weten over het culturele erfgoed van Nederland en luister of kijk naar de interactieve maquettes in Madurodam. 

3. Herfstvakantie vieren in Eindhoven: Dutch design Week

Ook dit jaar is er weer een Dutch Design Week van 19 tot 27 Oktober. De binnenstad van Eindhoven wordt omgetoverd tot een waar spektakel. Volg de uitgestippelde route en vind op iedere locatie weer een nieuw design aspect. Van lichtshows die worden afgespeeld op een grote boom tot complete bouwwerken waar je doorheen kunt lopen. Met meer dan 2.500 ontwerpers en bezoekers uit zowel binnen- als buitenland is de Dutch Design Week ieder jaar weer een fantastisch evenement. 

4. Lekker sportief: Snowworld in Landgraaf

Snowworld is een indoor skipiste met maar liefst 5 verschillende pistes. Zo kan je er je eigen snowboard of ski's huren om een actieve middag te beleven. Ben jij nog niet zo ervaren, dan kan meedoen met een van beginners of gevorderde lessen bij Snowworld. Voor de kids is er een speciale sleebaan waar zij met een vaart naar beneden kunnen sleeën. Na je actieve middag kan er lekker gegeten worden in een van de restaurants of een drankje doen in de skihut.  

5. Leerzame herfstvakantie activiteit: NEMO

Het NEMO science museum in Amsterdam is en wetenschap en technologiemuseum. Het doel van het museum is om zo veel mogelijk te ontdekken en onderzoeken. Zo heeft het museum het motto: Verboden af te blijven. De tentoonstellingen in het museum zijn veelal experimentele opstellingen waarbij je als bezoeker zelf de wetenschap kan onderzoeken. Zo kan je aan de slag gaan met scheikundige proefjes of meedoen aan een echt wetenschappelijk onderzoek.

6. Reis door de Mens: Corpus!

Beleef een 'reis door de mens' en neem een kijkje in het menselijke lichaam. Corpus is een uniek menselijk museum in Oestgeest dat nergens anders te vinden is. Door de route in het lichaam af te leggen leer je hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en ook hoe je het gezond moet houden. Op een plezierige en interactieve manier kom je steeds meer te weten over het menselijk lichaam. Onwijs leuk om te doen met kinderen of vrienden!

Het liefst zo dicht mogelijk bij de bovenstaande attracties logeren? Huur dan een vakantiehuisje in Nederland!

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! ANNIS6 6 personen / 4 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! Lodge 5 6 personen / 4 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! PUL 697 6 personen / 4 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! La Forclaz 2 personen / 1 kamer / 1 slaapkamer Aanbieding! Escorxador 4 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte