Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Corsica - jouw volgende vakantiebestemming!

Corsica - jouw volgende vakantiebestemming!

Door: Vakantiehuis huren online - Op: 03-02-2023 - Gewijzigd: 08-02-2023
Corsica is zoals velen weten een Frans eiland in de Middellandse zee wat boven Sardinië ligt. Al veel mensen zijn groot fan van dit prachtige eiland en dat is niet voor niets! Corsica kent veel mooie gebieden, plekken en is uniek in zijn soort. Ben jij benieuwd waarom deze bestemming op jouw reislijstje moet komen te staan? Ontdek in deze blog waarom Corsica een eiland is wat jij moet zien en ervaren!

Waan je in prachtige natuur

Corsica staat bekend om haar prachtige natuur. Denk bijvoorbeeld aan de bijzondere kliffen en stranden langs de zee rondom het eiland. Maar er is nog veel meer. Het eiland kent een heel speciaal UNESCO natuurpark, namelijk Scandola wat gekenmerkt wordt door veel kliffen en baaien te vinden zijn. Ook zijn hier unieke vogelsoorten die beschermd zijn, actief. Dit maakt het een uitermate goede bestemming voor vogelaars. Voor de kust van Corsica zijn vier eilandjes te vinden: îles Sanguinaires. Deze eilanden hebben een bijzondere diversiteit aan bloemen en planten.  Dit maakt Corsica en haar omgeving dus als perfecte bestemming voor natuurliefhebbers voor een wandelvakantie.

Niet alleen de stranden en kustomgeving is de moeite waard. Ook het binnenland is authentiek en charmant. Kleine dorpjes, mooie heuvels en prachtige natuur vormen het landschap van deze omgeving. Daarnaast zijn er bergen met valleien, watervallen en meren die er voor zorgen dat jij je in een compleet andere wereld begeeft. Ook is er een ‘groene woestijn’ te vinden: de Désert des Agriates. Vanuit dit gebied kun je een wandeling maken naar het kustgebied. Kortom: Corsica heeft wat betreft natuur veel te bieden!

Gezellige en authentieke dorpen en stadjes

Ook wat betreft dorpen en stadjes is er genoeg te beleven op Corsica. Door de pittoreske ligging op de kliffen is bonifacio in ieder geval een plek die je niet wilt missen! ook steden als Ajaccio, Calvi, Piana, Corte en Bastia zijn stuk voor stuk plekken met een eigen karakter en sfeer. Deze dorpen en steden worden wel allemaal gekenmerkt door de warme mediterrane kleuren, gezellige terrassen, mooie uitzichten en liggingen en oude centra. Neem vooral genoeg tijd om door deze stadjes te struinen en te genieten!

Ontdek de roots van Napoleon

Corsica is het eiland waar Napoleon werd geboren. Wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis is dus naast de andere oude dorpen en steden, Ajaccio de ‘place to be’. Hier is ook een museum dat vroeger het geboortehuis was van de Franse keizer. Dit museum gaat in op het vroegere leven van Napoleon en is zeker een aanrader!

Heerlijk relaxt aan het strand

Naast uitdagende wandelingen, buitenactiviteiten en culturele uitjes is Corsica ook de bestemming bij uitstek om tot rust te komen aan het strand. Geniet van een stranddag bij een baai omgeven door grote kliffen en geniet hier van het kraak heldere water. Over het algemeen zijn de meeste stranden te vinden in het zuiden. Hier kun je ook watersportactiviteiten ondernemen zoals o.a. kitesurfen.

Ben jij inmiddels ook helemaal overtuigd van de schoonheid en veelzijdigheid van Corsica? Wanneer jij dit al helemaal als ultieme vakantiebestemming ziet, is er nog een ding wat rest: het boeken van de vakantie! Bepaal eerst hoe je hier naar toe wilt reizen. Dit kan zowel per auto en boot als met het vliegtuig. Ook zijn er mogelijkheden per bus. Wat betreft accommodatie is er genoeg keuze. Ben jij op zoek naar een huis dat van alle gemakken is voorzien? Ontdek dan het aanbod op villaforyou.com/nl/! Hier kun je precies en eenvoudig vinden waarnaar jij op zoek bent wanneer jij de filters instelt.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte