De verschillen tussen doorlopende en kortlopende reisverzekeringen: welke past bij jou?

Door: Vakantiehuis huren online - Op: 07-03-2023
Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | De verschillen tussen doorlopende en kortlopende reisverzekeringen: welke past bij jou?
Als je binnenkort op reis gaat dan is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering ben je beschermt tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals diefstal, ziekte, verlies van bagage of tegen annulering. Maar wat voor verzekering past bij jou, een doorlopende of kortlopende reisverzekering? In dit artikel bespreken we de verschillen zodat je kunt bepalen welke het beste bij jou past.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een reisverzekering voor één specifieke reis en heeft een vaste looptijd. Hiermee ben je gedekt voor de duur van je reis, en stopt zodra je terugkomt van vakantie op jouw aangegeven datum. Het voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat je betaalt voor de dagen dat je daadwerkelijk op reis bent. Ga je niet vaak op reis, dan is een kortlopende reisverzekering ideaal voor jou.

Doorlopende reisverzekering

Ben je een frequente reiziger en ga je meerdere keren per jaar weg, voor langere periodes, dan kun je het best een doorlopende reisverzekering overwegen. Vergeet niet dat een fietstochtje bij onze oosterburen ook telt als een reis in het buitenland. Met een doorlopende reisverzekering ben je ook hiervoor gedekt, gedurende het hele jaar. Het voordeel hiervan is, is dat je niet voor elke reis een nieuwe verzekering hoeft af te sluiten. Ga je dus vaak op reis, dan kan een doorlopende reisverzekering niet alleen gemakkelijker zijn, maar ook nog eens voordeliger.

Verschillende soorten dekking

Een ander verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering is de soort dekking. Een kortlopende reisverzekering is vaak een basisdekking voor gebeurtenissen, zoals medische kosten en verlies van bagage. Een doorlopende reisverzekering kan je vaak geheel op maat maken, afhankelijk van de vakantie die jij zult hebben. Per vakantie heb je de mogelijkheid om van dekking te veranderen, zo zorg je ervoor dat je altijd gedekt bent met jouw reisverzekering.

Wat voor verzekering moet jij nemen?

Bij het kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering is het belangrijk om rekening te houden met je reisgedrag. Als je maar één keer per jaar op reis gaat, dan is een kortlopende reisverzekering waarschijnlijk de beste optie. Ga je vaker op reis? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger voor jou zijn. Daarnaast is het belangrijk om te controleren waarvoor je gedekt bent. Zorg er altijd voor dat de dekking past bij jouw vakantie zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan!

Like ons op facebook! En blijf op de hoogte