Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Tips voor een fietsvakantie in Duitsland

Tips voor een fietsvakantie in Duitsland

Door: Vakantiehuis huren online - Op: 22-11-2022
Duitsland is een prachtig land met veel geschiedenis en cultuur voor toeristen. Een fietsvakantie is de perfecte manier om alles te ontdekken wat Duitsland te bieden heeft, en er zijn veel verschillende routes om uit te kiezen. Je kunt altijd een rustige plek vinden om te ontspannen en te genieten van het geweldige landschap. In dit artikel bekijken we diverse fietsroutes en benodigdheden voor een perfecte fietsvakantie.

Onderzoek fietsroutes in Duitsland

Duitsland is een groot land, met name vergeleken met Nederland en dat zorgt ook dat er boordevol fietsroutes zijn, die zeer interessant zijn om eens mee te maken. Hieronder geven we 8 varianten van routes weer die we aanraden om eens te overwegen.

  • De route langs de Oostzee – Ontdek de mooie stranden en zee van Duitsland in het oosten van het land.
  • De route door de Duitse steden – Duitsland kent veel steden met ieder zijn eigen stadscultuur, maar de aanrader blijft toch Berlijn, met name met de grote geschiedenis en de Berlijnse muur. Een andere stad is Dresden die voor de fietsen een echte aanrader is.
  • De route in vogelrijk Mecklenburg-Voor-Pommeren – Geniet van het waterrijke landschap en het grootste merengebied van Duitsland voor prachtige omgevingen.
  • De route langs de Moezel – De groene wijnheuvels langs de Moezel is zeer prachtig om te bezichtigen. Naast de romantische sferen en de pittoreske wijndorpjes is het een echte aanrader.
  • De route over het spoor – De oude industriële spporlijn is tegenwoordig een van de populairste fietsroutes in Duitsland, die je meeneemt naar een stukje geschiedenis van de Vennbahn waar ijzer en kolen werden vervoert
  • Sauerland – een prachtig gebied met allerlei fietsroutes, die ook een aanrader zijn voor MTB routes.
  • Het gebied van de Romeinen – Bij de grensstreek van Nijmegen – Xanten kun je de route van Romana vinden, die je brengt langs de tweeduizend jaar oude Limes, de grens van het Romeinse Rijk.
  • De alpen – In het zuiden van Duitsland begint de gebergte, de Alpen. Dit is een zeer mooi gebied om aan de voet van de gebergte te fietsen en geniet van mediterrane sferen. Natuurlijk is het ook een ideaal gebied om met je racefiets te verkennen.

Kies de beste route

Denk aan het terrein, de afstand en de bestemming. Er zijn routes voor fietsers van elk niveau, of je nu een ontspannen cruise wilt maken over schilderachtige paden of jezelf wilt uitdagen met een moeilijkere reis. In Duitsland zijn voldoende mogelijkheden om met de fiets doorheen te gaan.

Pak de juiste uitrusting en kleding in

Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om de juiste uitrusting meeneemt naar Duitsland. Zorg voor comfortabele fietskleding en waterflessen om tijdens de reis voldoende te hydrateren. Het is ook belangrijk om een goede fietsendrager op de auto te monteren om de fiets veilig in Duitsland te krijgen.

Zorg daarnaast ook voor een gereedschapskistje en reservebanden. Je wilt niet dat je de fietsroute moet staken omdat je pech hebt aan de fiets. Al is het verstandig om voor de reis de fiets te laten keuren zodat die in optimale staat mee kan op de fietsvakantie in Duitsland.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte