Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Dit moet jij weten voordat je naar een glamping gaat in Frankrijk

Dit moet jij weten voordat je naar een glamping gaat in Frankrijk

Door: Vakantiehuis huren online - Op: 19-05-2022
Dit moet jij weten voordat je naar een glamping gaat in Frankrijk Overweegt u voor het eerst te gaan glamperen in Frankrijk? Overweeg in plaats van tentstokken een tipi, yurt of boomhut. Hier is alles wat je moet weten om de perfecte Franse vakantie te plannen.  

Je bent niet de enige die deze zomer glamping in Frankrijk overweegt. Het Franse bureau voor toerisme promoot het kampeerimago van het land al lang, maar de luxe kant van de zaak komt nu op de voorgrond. Miljoenen gelijkgestemde reizigers steken de grens al over voor een probleemloze kampeertrip, en er zijn genoeg opties voor vakantiegangers om uit te kiezen, of het nu safaritenten aan de Atlantische kust zijn of boomhutten in de Dordogne.

In werkelijkheid is het natuurlijk niets nieuws. Beschavingen over de hele wereld hebben generaties lang perfect comfortabele woningen gebouwd van bescheiden, gemakkelijk toegankelijke materialen en gemakkelijk transporteerbare constructies. Velen van hen hebben ideeën aangewakkerd voor een alternatieve kampeerervaring in Frankrijk. In de afgelopen jaren hebben steeds meer glamping campings tipi's, bel tenten, yurts, en airstream trailers verwelkomd, en Villatent.nl is er om alle nodige informatie te verstrekken.

Kamperen in stijl op het juiste moment

Vermijd indien mogelijk de Franse schoolvakanties, wanneer een groot deel van Frankrijk meedoet. Voorjaarsvakanties in april en oktober/november zijn relatief rustig, maar in juli en augustus zijn de campings overvol. Het mooie van glamping is dat de meeste campings hun aantal toch al laag houden, dus zoek liever naar kleinere glamping campings met minder plaatsen in het hoogseizoen dan naar grootschalige campings die glamping combineren met traditioneel kamperen. In Frankrijk zijn glamping campings meestal open van maart tot september of oktober.

Gezien de kleine capaciteit van de meeste glamping campings, is het altijd een goed idee om van tevoren te reserveren, vooral als je van plan bent om tijdens de zomer te gaan glamperen. Via de website Cool Camping kun je nu campings in Frankrijk reserveren (maar niet allemaal). Met name glampinglocaties aan de kust zijn snel uitverkocht, zeker als deze goed bereikbaar zijn vanuit het Verenigd Koninkrijk, zoals glamping in Normandië en Bretagne.

Glamping op de beste locatie

Oké, er bestaat dus niet zoiets als een "juiste plaats" in Frankrijk, en afhankelijk van uw behoeften zullen er altijd persoonlijke factoren zijn die uw beslissing beïnvloeden. Maar, er zijn een paar nuttige hints over. Het is aan te raden om regio's buiten de zomerse toeristische hubs te onderzoeken om een goed aanbod van data en bestemmingen tijdens de vakantie te garanderen. De Alpen worden soms genegeerd, maar ze bevatten een aantal adembenemende bezienswaardigheden en tal van outdoor-activiteiten om een vakantie bezig te houden. De kleine landelijke nederzettingen hebben veel te bieden in termen van 'authenticiteit' - minder beïnvloed door Engelse toeristen. Glamping in Frankrijk in de bergen heeft een echt 'retraite' gevoel. Zelfs als je een strandvakantie wilt, kan een glampingplek op een paar kilometer van de oceaan soms de oplossing zijn. Het stelt je in staat om weg te komen van de menigte terwijl je toch dicht bij het strand bent.

Het belangrijkste is om te kiezen wat voor soort vakantie je wilt. Midden-Frankrijk, Bourgondië, en de Alpen, met name de goed verborgen bos glamping sites, zijn veilige weddenschappen voor een volledige retraite en wat back-to-nature alleen tijd. Deze gebieden zijn vrij rustig, met outdoor-activiteiten als hun belangrijkste aantrekkingskracht. Voor degenen die liever een meer gestructureerd schema om de jongeren weg te houden, de Loire, Normandië, en Bretagne bieden een overvloed aan geschiedenis en gezinsvriendelijke activiteiten.

Glamping faciliteiten

De stijl van logies die je kiest is een persoonlijke keuze, hoewel het klimaat in Frankrijk, in tegenstelling tot in het Verenigd Koninkrijk, een groter scala aan mogelijkheden biedt. Terwijl pods, woonwagens en herdershutten in het Verenigd Koninkrijk nodig zijn om je warm te houden buiten het hoogseizoen, kunnen de Fransen wegkomen met een dunne canvas bel tent en je zult nog steeds smeken om extra schaduw om je koel te houden! De grotere glamping faciliteiten, zoals safari tenten en yurts, zijn het beste voor familievakanties. Safaritenten hebben soms meerdere kamers, wat voor extra afzondering zorgt, terwijl yurts geschikt zijn voor koppels of gezinnen in een comfortabele, gemeenschappelijke omgeving.

Zorg ervoor dat je alle informatie leest over de voorzieningen die beschikbaar zijn op de glampsite die je gaat bezoeken. Beslis welk niveau van glamping geschikt is voor je en houd in gedachten hoe je wil reizen. Sommige bel tenten komen met een opblaasbare matras en slaapzakken, terwijl anderen komen met volledige king-size bedden en koken voorzieningen. Is het mogelijk om te vliegen? Reserveer dan een glampingplek waar alle kookbenodigdheden bij inbegrepen zijn. Ga je met de auto op reis? Bedenk hoeveel spullen je van huis wilt meenemen.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte