Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Inspirerend Italië

Inspirerend Italië

Door: Jasper - Op: 17-02-2014 - Gewijzigd: 06-04-2017
Maak kennis met het geweldige vakantieland dat slechts enkele uren van jou verwijderd is, Italië! Het staat bekend als één van de meest romantische landen ter wereld en het is daarom een uitstekende bestemming voor een huwelijksreis! Je kunt er genieten van cultuur en een goed klimaat, zodat je zon, zee, strand en bezichtigingen ideaal kunt combineren. Laat je inspireren door de religie of maak kennis met de Romeinen! Daarnaast staat Italië garant voor een culinaire verrassing die je vakantie compleet zal maken! Lees hier meer over Italië als vakantieland...

Inspirerend Italië

Italië is een populaire vakantiebestemming in Zuid Europa. Het land grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Slovenië en Oostenrijk. Italië wordt omringd door zeeën, namelijk: de Adriatische Zee, Ionische Zee, Tyrreense Zee en Middellandse Zee. Op de wereldkaart is het een erg herkenbaar land omdat het de vorm van een laars heeft. Italië kent vele aspecten die een bezoek waardevol maken, namelijk de wereldsteden: Rome en Venetië. Een geweldige culinaire keuken, veel cultuur die overgebleven is uit de tijd van de Romeinen en een fantastisch klimaat!

Ervaar de romantiek

Italië is wellicht een van de meest romantische landen ter wereld: met de mooie natuur, cultuur en het goede klimaat bied Italië vele mogelijkheden voor huwelijksreizen en romantische vakanties. Het gebied rond het Gardameer is hier uitermate geschikt voor. Veel vakantiebestemmingen bieden de mogelijkheid om het bed te bestrooien met rozenblaadjes en een fles wijn klaar te zetten voor aankomst.

Maak kennis met de Romeinen

Italië was meer dan een eeuw lang het rijk van de Romeinen. De Romeinse cultuur zorgde voor veel ontwikkeling op wetenschappelijk gebied, maar ook op gebied van cultuur en architectuur. De stempel die de Romeinen op Italië drukten is nog steeds duidelijk zichtbaar. Zo staat een groot deel van de grote steden nog vrijwel helemaal in de Romeinse bouwstijl. Zelfs grote bouwwerken, zoals het Colosseum zijn nog in tact.

Culinair genieten

De nationale keuken van Italië is wereldwijd beroemd en hoog aangeschreven. Het aanbod van de Italiaanse keuken is variërend en seizoensgebonden. Zij staan bekend om verschillende gerechten zoals de pasta's en natuurlijk de pizza. Ook is Italië bekend om zijn vele variaties aan ijs smaken. Een vakantie in Italië zal met zekerheid een lekkere dagelijkse maaltijd betekenen.

Maak kennis met religie

Het katholieke geloof was een belangrijke onderdeel van de Romeinse cultuur. De naam Rooms-katholiek is dan ook een verwijzing naar de Romeinen. In Rome ligt het hart van de katholieke kerk, Vaticaanstad. Vaticaanstad is een apart land, binnen in Rome, dient als residentie voor de paus. Op woensdag en zondag vindt er een audiëntie voor publiek plaats.

Italië is een fantastische vakantiebestemming en er is een ruim aanbod aan accomodaties! Wil jij al het moois in Italië ontdekken? Een vakantiehuisje huren in Italië is gemakkelijk en gegarandeerd een succes! Boek dan nu je vakantiehuisje via vakantiehuishurenonline.nl

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte