X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Maak jouw rondreis Sicilië compleet met deze bezienswaardigheden

Maak jouw rondreis Sicilië compleet met deze bezienswaardigheden

Door: Lianne - Op: 13-07-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
De echte Italiaanse sfeer proef je op het vakantie eiland Sicilië! Er wordt zelfs door Italiaanse kenners gezegd dat Sicilië de meest pure Italiaanse bestemming is. Dit eiland ligt ten zuidwesten van het vasteland van Italië. Iedereen is er wel van op de hoogte dat de maffia een grote rol speelt in Italië, zo ook op Sicilië. Het dorpje Corleone verwierf internationale bekendheid met het boek- en de filmserie The Godfather.

SiclieEen vakantie Sicilië heeft veel meer te bieden dan alleen een misdaadgeschiedenis. Het eiland is rijk aan natuur en cultuur. Sicilië heeft vele overblijfselen uit de Griekse oudheid. De Griekse bevolking waren namelijk de eerste bewoners van dit Italiaanse eiland. Natuur en cultuur zijn uitermate goed te combineren met zon, zee en strand! En natuurlijk onze vakantiehuizen.

Huur een auto en bezoek de historische steden

Huur een auto en maak een rondreis op Sicilië. Je zult zelf ontdekken dat op Sicilië zoveel te zien en te beleven is. Maak een rondreis op Sicilië langs de dorpjes in het binnenland waar het lijkt alsof je terug in de tijd gaat. Vervolg de rondreis naar historische steden zoals Palermo, Agrigento en Syracuse. Een appartement of vakantiehuis op Sicilië leent zich uitstekend om de indrukken van dit prachtig eiland te verwerken. Het heerlijke eten, de gastvrije bevolking, de vele culturele bezienswaardigheden en de charmante vakantiehuizen maken een rondreis Sicilië tot een succes!

Top 5 bezienswaardigheden op Siclië

Een rondreis Sicilië is uitermate geschikt als je meer wilt zien en beleven dan alleen een bepaalde regio. Omdat er zo veel te zien is in Sicilië hebben we naar onze mening de tien mooiste bezienswaardigheden op een rij gezet. Nu is het aan jou de keuze hoe jij je rondreis door Sicilië gaat samenstellen. Kies je voor een Romeinse stad, dat ene schitterende strand, een boottocht naar een eiland of toch voor een tocht naar de vulkaan.

1. Taormina

Taormina staat bekend als de oudste en mooiste badplaats van Sicilië. Als voordat de jaartelling begon bestond dit mooie Romeinse stadje. De Romeinse invloeden zijn ook nog volop terug te zien in Taormina. Een goed voorbeeld van een Romeinse bezienswaardigheid is het beroemde Griekse theater, genaamd Teatro Greco. Dit theater werd in de 2de eeuw voor Christus door de Romeinen verbouwd tot een amfitheater. Een uniek effect van dit theater is de Etna op de achtergrond. Een tocht naar de Etna vulkaan mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie op Sicilië.
Kies voor een vakantiehuis in Taormina en geniet van het prachtige uitzicht, zon, zee en strand. Niet alleen Taormina is vanuit het vakantiehuisje perfect te bezoeken, maar deze stad heeft ook een perfecte ligging voor uitstapjes in de omgeving. De andere populaire badplaatsen in Sicilië, zoals Giardini-Naxos en Letojanni, zijn makkelijk te bereiken.

2. Noto

De stad Noto staat bekend als de belangrijkste barokstad van Italië. Typerend voor deze stad zijn de barokgebouwen die gebouwd zijn door de typische honingkleurige turfsteen.
Vlakbij staat het eveneens mooie stadhuis 'Palazzo Ducezio'. Een echte aanrader is om de Chiesa di San Carlo te beklimmen, je zult verrast zijn over het adembenemende uitzicht.

3.Palermo

De hoofdstad van Sicilië is Palermo. Deze hoofdstad aan de noordkust is een belangrijke bezienswaardigheid voor vele vakantiegangers tijdens een rondreis. De rijke historische gebouwen, groene parken en het grote aanbod van kledingwinkels maken deze stad een belangrijk toeristische centrum op Sicilië. Laat je verrassen door de kathedraal, het Archeologisch Museum en het Noormannenpaleis (Palazzo dei Normanni). Tussendoor is het goed vertoeven op één van de vele gezellige terrasjes op de mooie pleinen. De palmen en indrukwekkende gebouwen, veelal met Arabische invloeden, zorgen voor een optimaal vakantiegevoel!

4.Etna

De nog in werkende vulkaan in het oosten van Sicilië is een absoluut hoogtepunt! De Etna is namelijk de grootste nog werkende vulkaan van Europa! Beklim de vulkaan te voet of neem de kabelbaan die je tegen betaling naar een hoogte van 2600 meter brengt. Bij helder weer heb je een adembenemend uitzicht over Sicilië. Zie met eigen ogen de verwoestende sporen die de lavastromen van deze actieve vulkaan hebben achter gelaten. Skiën op de vulkaan Etna? Geloof het of niet, maar tot ver in het voorjaar ligt er sneeuw op de top van deze werkende vulkaan. Kortom, de Etna mag niet ontbreken tijdens jouw reis Sicilië.

5. Agrigento

Agrigento is een stad van ongeveer 50.000 inwoners. Toeristen komen hier niet alleen voor de schitterende zandstranden in de omgeving, de belangrijkste reden is namelijk 'Valle dei Templi' (Dal van de Tempels). Deze Griekse tempels en het Archeologisch museum zijn de hoogtepunten tijdens een bezoek aan Agrigento.

Vakantiehuis aanraders

ZieZo Vakantiehuizen biedt vakantiehuizen, appartementen en luxe vakantievilla's aan op Sicilië. Het gehele aanbod vakantiehuizen op Sicilië vind je hier. Om alvast een voorproefje te geven hebben we enkele charmante vakantiehuizen op Sicilië geselecteerd. Laat je alvast inspireren door de onderstaande vakantiehuizen op Sicilië!

Siracusa vakantiehuizen                                   Taormina vakantiehuizen

IT9480.360.1 Siracusa (oostkust)                                       Terra Rossa Club Taormina (oostkust)
3 pers – 1 kamer – 1 slaapkamer – 1 badkamer            3 pers – 1 kamer – 1 slaapkamer – 1 badkamer
(meerdere accommodatie types beschikbaar)                (meerdere accommodatie types beschikbaar)

Cefalù vakantiehuis                                   Terrasini vakantiehuis

IT9800.100.4 Cefalù (noordkust)                                           IT9065.210.1 Terrasini (noordkust)
4 pers – 2kamers – 1 slaapkamer – 1 badkamer             5 pers – 2 kamers – 1 slaapkamer –1 badkamer
(meerdere accommodatie types beschikbaar)

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte