Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Fietsvakantie met je racefiets

Fietsvakantie met je racefiets

Door: Yara - Op: 16-04-2018 - Gewijzigd: 06-09-2019
Op wielervakantie? Heerlijk met je tweewieler de mooie omgeving ontdekken van de mooiste bestemmingen? We geven je graag de nodige tips qua landen en accommodaties, zodat jij en je (misschien minder fietsliefhebbende) reisgezelschap een schitterende vakantie zullen hebben!  

Wielervakantie tips voor wielertoeristen

Ben je een wielrenner en hou je ervan om regelmatig op de tweewieler te stappen en mooie ritten te maken over glooiende heuvels en uitgestrekte landschappen? Wanneer je op vakantie gaat, dan wil je je hobby natuurlijk kunnen voortzetten. Je kunt daarom prima kiezen voor bestemmingen waar je op je racefiets de omgeving kunt gaan verkennen. Er zijn een aantal bekende wielrenvakantie landen waar je niet per se met een georganiseerde reis naar toe gaat, maar juist lekker op eigen houtje kunt gaan fietsen. We hebben de beste tips met betrekking tot een racefiets vakantie op een rijtje gezet.

Dé tip qua accommodatie: Huur een vakantiehuis

Wanneer je met je geliefde tweewieler op vakantie gaat (of je huurt er ter plekke een), dan wil je je fiets natuurlijk fijn binnen kunnen zetten. Hotels willen nog wel eens moeilijk doen over een fiets op de kamer, dus voorkom problemen en huur gewoon een vakantiehuis. Je kunt gaan en staan waar je wil en je kunt je fiets altijd kwijt! Daarnaast is het vaak een stuk goedkoper dan een hotel en kun je verblijven op de meest schitterende (minder toeristische) plekken.

Tip qua bestemming: Top 3 racefiets vakantie landen

1) Mallorca

Het eiland Mallorca is een perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een land voor een racefiets vakantie. Het klimaat is er heerlijk en er heerst een echte fietscultuur. Grote wielerploegen sturen niet voor niets hun topsporters naar een fietsstage op dit eiland. Het voordeel aan Mallorca als wielervakantie land? Automobilisten houden ontzettend goed rekening met je: óf het zijn bewoners van het eiland die weten hoe belangrijk het fietstoerisme is, óf het zijn toeristen met een huurauto die hun gehuurde bolide niet willen beschadigen. Kortom: een perfecte vakantiebestemming met vele kilometers strand om na je fietsrit heerlijk te ontspannen!

2) Frankrijk

Uiteraard mag hét wielerland bij uitstek niet ontbreken op deze lijst. Frankijk, en dan met name de regio's rondom de grote beklimmingen zoals de Alpe d'Huez en de Mont Ventoux (Provence), is een waar paradijs voor wielerliefhebbers. Nergens vind je zoveel verschillende (lange) beklimmingen bij elkaar. Daarnaast is het ook een geweldig vakantieland, aangezien je er heerlijk kunt genieten van het bourgondische leven. Dus ook de inwendige mens komt zeker aan zijn trekken in wielervakantie land Frankrijk.

3) Ardennen

Je hoeft niet per se ver weg te reizen om een schitterende wielrenvakantie te hebben. De Belgische Ardennen zijn absoluut de moeite waard om met het stalen ros te ontdekken. Plus: België is ook weer een echt wielerland waar je als fietser gewaardeerd wordt. Een racefiets vakantie in de Belgische Ardennen is ook leuk voor medereizigers die liever te voet de omgeving willen verkennen. Het is namelijk ook een zeer bekend wandelgebied met schitterende uitzichten en leuke wandelpaadjes door de bossen.

Vakantiehuis tip: Kies je een racefiets vakantie land zonder strand in de buurt? Huur dan een vakantiehuis met zwembad voor de ultieme ontspanning.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Volta 4 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Marina (LAR215) 4 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! S Estanyol (LAR155) 6 personen / 4 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! Ca Na Conxa (LAR160) 8 personen / 5 kamers / 4 slaapkamers Aanbieding! Sa Rapita (LAR120) 4 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte