X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Ruimte besparen in je bagage

Ruimte besparen in je bagage

Door: Valerie van der Looy - Op: 25-10-2016 - Gewijzigd: 27-10-2017
Iedereen heeft er vast wel eens last van gehad, die overvolle vakantie bagage waarin je toch alles kwijt moet kunnen en weer terug moet kunnen vinden. Gelukkig ben je niet de enige, er zijn genoeg mensen die vonden dat er eenvoudigere manieren moesten komen om je koffer of tas in te pakken. Wij waren het hiermee eens en hebben voor je een hele rits aan de beste en meest handige tips verzameld die je helpen met het inpakken voor je volgende reis.

Tips om je koffer zo economisch mogelijk in te pakken.

Door slim in te pakken voorkom je veel stress en bespaar je erg veel tijd en moeite die je dan beter kunt besteden aan het opdoen van ideetjes voor je vakantie.

 • Lijstje maken
  Als je een of twee weken voordat je vertrekt, begint met het maken van een lijstje waarop je alle spullen noteert die je niet mag vergeten ben je al een heel eind. Wanneer je dan je koffer of tas in gaat pakken, kun je dit lijstje ernaast houden en afstrepen wat je in hebt gepakt. Dit geeft rust in je hoofd en zorgt dat je nooit bang hoeft te zijn dat je de essentiële spullen over het hoofd ziet of laat liggen door de haast.
 • Zware spullen
  Iedere vliegmaatschappij heeft wel een regelgeving als het gaat om het gewicht van dat meegenomen mag worden van zowel handbagage als van de overige bagage. Verstandig is het als je zorgt dat je op de heenreis een kilo of twee eronder zit. Weet je namelijk van jezelf dat je op vakantie veel nieuwe spulletjes of souvenirs gaat aanschaffen hoef je niet bang te zijn dat je ver boven het toegestane gewicht zit. Bij het inpakken van je tas of koffer is het een must om de zwaarste spullen onderop te leggen en als je er vervolgens kleding overheen legt, voorkom je dat deze spullen tijdens de reis vrij kunnen bewegen en schade kunnen brengen aan breekbare of lichtere spullen.
 • Foto maken van de indeling
  Het is weer zover na een heerlijke vakantie is het toch echt weer tijd om naar huis te gaan. Maar hoe had je die koffer ook al weer ingepakt, het is namelijk nog een hele opgave om deze weer net zo netjes te krijgen als die was op de heen reis. Een oplossing hiervoor is dat je tijdens het pakken steeds een foto maakt van de indeling van je koffer. Zo hoef je achteraf alleen maar de foto na te bootsen en je bent er weer klaar voor.
 • Toilettas
  Let goed op tijdens het inpakken van je toilettas. Vooral als deze mee gaat in de handbagage moet je op de inhoud van de producten letten, deze moeten namelijk voldoen aan de richtlijnen van de vliegmaatschappij, en alle crèmes en vloeistoffen in een plastic tasje doen. Neem ook geen groot verpakkingen mee er zijn tegenwoordig erg veel mini versies van alle daagse producten. Zo heb je bijvoorbeeld kleine flesjes shampoo en conditioner, maar zelf kleine tubes tandenpasta en deodorant in een kleiner flesje. Door deze mini varianten aan te schaffen kun je meer spullen in je toilettas opbergen. 
 • Kleding
  Als je je kledingstukken oprolt in plaats van opvouwt bespaar je erg veel ruimte. Opgerolde sokken kun je dan prima kwijt in je schoenen en de overig kleding kun je tussen de rest van de inhoud kwijt. Deze techniek is erg handig als je kleine gaatjes in je koffer of tas wilt opvullen. Zo benut je niet alleen de volledige grote van je tas, maar voorkom je ook nog eens dat je spullen door de beweging van de tas zich gaan verplaatsen. Tevens zal je kleding een stuk minder kreuken wanneer het opgerold wordt. Als je erover beschikt dan is het de beste optie om je kleding vacuüm te verpakken, hiermee bespaar je nog meer ruimte.
 • Boeken
  Dit kan best een valkuil zijn, probeer voornamelijk paperback versies, deze nemen veel minder ruimte in dan de gebruikelijke hardcover boeken. Wil je zoveel mogelijk plaats besparen, dan is een e-reader een goede oplossing. Hierop kun je veel verschillende boeken downloaden, meer dan je in je bagage mee zou kunnen nemen., zodat je erg lang vooruit kan en niet bang hoeft te zijn dat je je boek te snel uitleest.
 • Als je graag meer wilt weten over bagage en waar je tas of rugzak aan zou moeten voldoen, zal je dat lezen in het vorige artikel over bagage.
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte