Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Top 10 bestemming kerstshoppen 2012

Top 10 bestemming kerstshoppen 2012

Door: Nouschka - Op: 22-11-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
In de zomer gaan de meeste mensen op vakantie, maar dit kan net zo goed in de winter. Dit hoeft niet altijd naar warme landen, aangezien het net zo leuk is om tijdens de kerstperiode heerlijk te gaan shoppen voor kerstartikelen in allerlei steden in de wereld. Ben jij nog opzoek naar een kerstcadeau voor onder de kerstboom? Of wil je juist graag genieten van de fijne kerstsfeer in de mooie grote steden? Wij hebben hier een top 10 samengesteld van de mooiste bestemmingen om te shoppen naar kerstartikelen in een prachtige sprookjesachtige omgeving.

Tijdens de kerstperiode zijn er veel verschillende activiteiten die je kunt ondernemen. Eén van deze activiteiten en misschien ook wel de populairste activiteit is het kerstshoppen. Lekker slenteren over kerstmarkten en winkelcentra die allen gekleed zijn in een prachtige kerstsfeer. Er zijn honderden bestemming waar je kunt genieten van deze kerstsfeer, om het jullie wat gemakkelijker te maken  hebben we een top 10 gemaakt.    

Düsseldorf

Düsseldorf gelegen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, heeft in de periode van 22 november tot en met 23 december maar liefst 5 kerstmarkten die je kunt bezoeken. Deze kerstmarkten liggen verdeeld over de hele stad en hebben allen hun eigen stijl en sfeer. Wil jij dus meerdere kerstmarkten in een korte tijd bezoeken? Boek dan snel een accommodatie in Düsseldorf en geniet van alle 5 de kerstmarkten.

Genève

Genève is één van de grootste steden in Zwitserland. Tussen november en januari staat er een internationale kerstmarkt, genaamd Place de la Fusterie. Hier worden allerlei ambachtelijke producten gemaakt uit heel Zwitserland, die te koop worden aangeboden. Even genoeg van het shoppen? Schaats dan eens een rondje op de gratis openlucht ijsbaan, of neem een kijkje bij het jaarlijkse kerstboom festival, waarbij een groot scala aan bomen en sculpturen gepresenteerd worden die ontworpen zijn door bekende internationale kunstenaars.

Londen

Het Verenigd Koninkrijk lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende plaats om kerst te vieren, maar er zijn wel degelijk evenementen die de kerststemming in je naar boven halen. Als je graag wilt gaan shoppen voor allerlei kerstartikelen, dan is het warenhuis Harrords in Londen the place to be. Hier wordt tussen 3 november t/m 24 december extra aandacht aan kerst besteed en er zijn dan ook veel diverse kerst gerelateerde artikelen te koop. Als je nog kerstspullen nodig hebt, dan is Londen de ideale plek.

Brussel

De hoofdstad van ons buurland België, Brussel, heeft ook een speciale kerstmarkt, deze loopt van 30 november 2012 tot 6 januari 2013. Deze kerstmarkt kenmerkt zich door de reusachtige kerstboom en de levensechte kerststal met echte levende dieren. Alle kraampjes zijn in een mooie kerstsfeer gekleed, waardoor de kerststemming steeds sterker wordt hoe meer je van de markt ziet.  

Parijs

Parijs is naast de stad van de liefde, ook de stad die je een mooi kerstgevoel kan geven in de kerstperiode. Dankzij de grote kerstmarkt op de Champs Elysees kun je hier naar hartenlust genieten van de kerstsfeer. Ook de Galeries LaFayette, één van de grootste warenhuisketens, is gehuld in een kerstsfeer. Boek nu snel een accommodatie op vakantiehuishurenonline.nl en geniet van het kerstgevoel in Parijs.

Berlijn

Naast Düsseldorf heeft Duitsland nog een andere stad die in de top 10 van kersthop bestemmingen staat. Dit is de hoofdstad Berlijn. Hier kun je tijdens de kerstperiode geweldig shoppen. De warenhuizen KaDeWe en Kurfurstendam zijn bedolven onder de kerstversieringen, waardoor je meteen het gevoel hebt dat het Kerstmis is. Hier ben je binnen 1 dag nog niet uitgeshopt, dus boek nu snel een accommodatie zodat je zeker weet dat je alles gezien hebt.

Valkenburg

Niet alleen in het buitenland kun je goed kerstshoppen, ook in ons eigen koude kikkerlandje kun je genieten van de kerstsfeer tijdens het shoppen. In het Limburgse Valkenburg is de kerstmarkt namelijk al jarenlang een begrip. In de periode rondom kerst wordt Valkenburg omgetoverd tot een sfeervolle kerststad. Op elke woensdag en zaterdag vindt er in het centrum een sprookjesachtige optocht plaats met prachtig versierde praalwagens.

Kopenhagen

In het Deense Kopenhagen staat de Magasin du Nord. Dit is één van de beste bestemmingen in Europa om te shoppen. Magasin du Nord wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een sprookjesachtig geheeld met een fijne kerstsfeer. In dit winkelcentrum kun je zeker de cadeautjes vinden die je voor je vrienden en familieleden in gedachten had.

New York

New York is een geweldige bestemming om Kerst te vieren. Zodra je in New York bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan het warenhuis Bloomingdale's. In dit warenhuis kun je werkelijk alles vinden. Hier is dus ook een breed assortiment van kerstartikelen. Een ander bekend warenhuis is Macy's. Dit is het grootste warenhuis ter wereld, het spreekt dus voor zich dat zich hier ook een breed assortiment aan kerstartikelen bevind. Je hebt meerdere dagen nodig om alles te zien, dus boek nu snel een trip naar New York.

Lissabon

In Lissabon is het grootste winkelcentrum de Centro Colombo. Als je opzoek bent naar kerstartikelen, dan kun je deze in dit winkelcentrum vinden. Tevens zijn er ook veel andere activiteiten die je kunt ondernemen in Centro Colombo. Het centrum bevat namelijk een bioscoop, bowlingbaan en zelfs een kartbaan. De dagen voor kerst vliegen snel voorbij in Centro Colombo.

Ga lekker kerstshoppen

Ben je er al uit waar je gaat kerstshoppen, maar zoek je nog een passend verblijf? Wij bieden online een groot aantal vakantiehuizen aan waar je kan verblijven tijdens je vakantie of weekendje weg om te kerstshoppen. En natuurlijk boek je bij ons eenvoud en veilig online.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte