Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Waarom Italië de perfecte vakantiebestemming is

Waarom Italië de perfecte vakantiebestemming is

Door: Merel - Op: 02-08-2021 - Gewijzigd: 02-03-2022
Als je op vakantie gaat, is Italië altijd een goede keuze. Vetoef aan het Gardameer, geniet van het prachtige Venetië, ga terug in de tijd in Rome of bezoek een fashion show in Milaan. Italië is al sinds de Romeinen het culturele epicentrum van Europa. Voor heerlijk eten, prachtige kunst en geweldige fashion kies je natuurlijk voor een vakantiehuis in Italië.

Italiaanse kunst bewonderen in Rome

Als jij in Italië bent voor de kunst, moet je natuurlijk wel naar Rome. Bezoek de plekken waar de Romeinen handelden, woonden en hun entertainment zochten. Maak een reisje terug in de tijd in het prachtige Rome. Je gaat bijvoorbeeld naar het colosseum als je in Rome bent. Als je in dit amfitheater staat, voel je hoe het geweest moest zijn om hier te entertainen. Hier werden natuurlijk gladiator gevechten gehouden, maar er werden ook geweldige toneelstukken opgevoerd. Het colosseum is een echt aanrader als je in Rome bent. 

Stap ook meteen Vaticaanstad in. In Rome loop je zo over de grens naar dit bijzondere land. Hier bezoek je de wereldberoemde Sixtijnse Kapel. Bewonder de kunst van Michelangelo of ga naar de Vaticaanse musea, waar je nog veel meer kunst kunt bewonderen. In dit kleine land kun je zo een hele dag vertoeven. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie bezienswaardigheden in Rome. Als jij gaat voor de kunst en architectuur, dan is Rome voor jou.

Fashion in Milaan

Als je gaat voor de prachtige Italiaanse mode, ga je natuurlijk naar het modecentrum van Italië: Milaan. In Milaan kun je genieten van prachtige modeshows en een enorme hoeveelheid aan modewinkels. Dit is waar de grote modeontwerpers werken en hun kunstwerken op de markt brengen. Er is dan ook genoeg te zien in Milaan als jij voor de fashion gaat. Wil jij al in stijl naar Milaan gaan? Voor prachtige Italiaanse kleding, hoef je natuurlijk niet naar Italië. Neem alvast mooie Italiaanse overhemden mee, bijvoorbeeld van Gentile Bellini, zodat jij in stijl arriveert. Of ga voor een intricate damesblouse met een Italiaanse fit. Jij loopt dan door Milaan alsof je er al jaren woont.

Door de kanalen in Venetië 

Venetië staat natuurlijk bekend om haar kanalen. Met een gondel kun je genieten van de stad in Venetiaanse stijl. In de Venetiaanse winkeltjes zijn ook veel mooie spulletjes te zien. Venetië staat namelijk ook bekend om het Venetiaanse glas. Met de speciale Venetiaanse blaastechnieken, maken de Venetiaanse glasblazers prachtige kunstwerken. Neem er zeker een als souvenir mee. Je gaat natuurlijk ook naar het San Marcoplein. Als je van Venetië wil genieten, moet je deze hotspot zeker bezoeken! Dit plein kan enorm druk zijn, maar de bewonderingswaardige gebouwen aan het plein zijn de moeite zeker waard. Ga bijvoorbeeld naar de San Marcobasiliek, waar je geweldige architectuur bewondert. 

Waar je ook naar op zoek bent, in Italië zit je goed. Cultuur, fashion en natuurlijk de heerlijke Italiaanse keuken maken Italië tot een van de beste keuzes voor vakantielanden. 

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte