Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Beleef Le Tour de France van dichtbij!

Beleef Le Tour de France van dichtbij!

Door: Lianne - Op: 16-05-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
Zaterdag 30 juni vindt in het Belgische Luik het startschot van de Tour de France 2012 plaats. Frankrijk is altijd een populair vakantieland geweest voor de Nederlandse vakantiegangers, maar tijdens de Tour de France is het land helemaal in trek. Met name in de regio's waar de etappes zijn. Zoals ieder jaar strijden de wielrenners 3 weken lang op de wegen van Frankrijk voor de overwinning. Deze 99e editie van de Tour de France bestaat uit 3000 kilometer verspreidt over 3 slopende weken met 21 étappes, waarvan 6 étappes in de bergen plaatsvindt. Kies voor een vakantie in de bergen tijdens de Tour de France en ervaar zelf de geweldige sfeer wat het met zich meebrengt!

99e Editie Tour de France

Tour de FranceLe Tour de France 2012 begint op 30 juni in Luik en eindigt op 22 juli in Parijs. De wielrenners trekken niet alleen door België en Frankrijk, maar ze maken ook een uitstapje naar het Juragebergte in Zwitserland. Met zo een diverse landschap is de tour weer elke dag een verassing. De totale afstand van de tour bedraagt 3479 kilometer. Deze top wielrenners kunnen wel een duwtje in hun rug gebruiken. Kom deze fanatieke atleten langs de weg toejuichen! Wil je deze zomer op vakantie naar Frankrijk en wil je de Tour de France van dichtbij beleven? Bekijk dan hier het overzicht van de étappes. Zo weet je precies de route van de Tour de France in België en Frankrijk. Daarnaast heeft ZieZo Vakantiehuizen een speciaal aanbod van vakantiehuisjes 'langs de route' geselecteerd.

Vakantiehuizen in de omgeving van de Tour de France

De grote start van de Tour de France begint in Luik. De 'Grand Départ' is dus vanuit Nederland goed te bereiken. Een vakantiehuis in de omgeving van Luik is een goede optie om de drukte te vermijden. Vervolgens zullen de wielrenners de komende dagen hun weg vervolgen in België door de regio Wallonië. Na 3 dagen in België te hebben doorgebracht zal de tour verder trekken naar Noord-Frankrijk. Wil je dit alles van dicht bij meemaken? Kies dan voor een vakantiehuis in de regio Nord Pas de Calais of Lorraine-Vogezen. Vervolgens komen de wielrenners via de regio Franche-Comté in het Franse Alpengebied. Vanuit een vakantiehuisje in de bergen is het heerlijk genieten van de Tour de France.

Wil jij toch liever deze tour volgen in het zonnige Zuid-Frankrijk, kies dan voor een vakantiehuisje in de regio Ardèche-Drôme of Languedoc Roussillon. Bijvoorbeeld in de omgeving van de vertrekplaatsen Saint Paul Trois Chateaux of Limoux. Vervolgens zullen de top atleten de Tour de France vervolgen naar een stevige klim in de Pyreneeën. Ervaar zelf de sfeer in de bergen met een vakantiehuisje in de regio Midden-Pyreneeën. Vervolgens hebben de wielrenners 5 dagen de tijd om de finish in de stad Parijs te bereiken, wat plaatsvindt op de Champs-Élysées. Vanuit een appartement in Parijs beleef je optimaal dit feestelijk evenement op loopafstand!

Wees er snel bij want vol = vol

Dus ben jij een echte wielrenner fan of wil je dit evenement een keer meemaken, bekijk dan het aanbod van vakantiehuizen 'langs de route' van de Tour de France 2012. Na afloop van de tour kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad of op het terras nagenieten onder genot van een wijntje. Combineer de Tour de France met mooie fiets- en wandeltochten vanuit jouw vakantiehuisje in België of Frankrijk! Ben er snel bij want voor je het weet zijn er geen vakantiehuisjes meer beschikbaar in de regio waar de Tour de France plaatsvindt.

Kijk hier voor meer informatie over het programma van Le Tour de France.

Alvast een sportieve vakantie gewenst!

Route Tour de France

 

 

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte