Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Tip - Dagje uit naar Volendam

Tip - Dagje uit naar Volendam

Door: Vakantiehuis huren online - Op: 12-10-2022 - Gewijzigd: 08-12-2022
Volendam is een bekend dorpje in Noord-Holland die bekend staat om haar tradities. Met ruim 22.500 inwoners is het ondanks haar bekendheid, niet zo’n heel groot dorp. Door de ligging aan het water staat Volendam tegenwoordig vooral bekend om haar haven. Dit is de belangrijkste inkomstenbron van het dorp en zorgt voor veel werkgelegenheid. Niet zo gek natuurlijk dat er in Volendam veel vis gegeten wordt. Mede door de klederdracht van de Volendammers raakte Volendam in het verleden in trek bij de toeristen. Dit zorgde voor extra inkomsten voor het dorp. Tegenwoordig is Volendam ook populair bij Nederlandse toeristen en profiteert het dorp dagelijks van de vele toeristen die er komen. Daarnaast zijn er in Volendam ook veel uitjes waar mensen zich mee kunnen vermaken. U kunt er in de buurt veel vakantiehuizen vinden, die direct via onze website te boeken zijn.

Wat te doen in Volendam?

Wanneer u in de buurt van Volendam bijvoorbeeld een familiehuis heeft gehuurd, kan het leuk zijn om hier een dagje heen te gaan. In Volendam is namelijk genoeg te doen om uzelf met familie of vrienden een tijd te vermaken. De eerste activiteit die u met een groep kunt doen, zijn de verschillende escaperooms die Volendam met zich meebrengt. Deze escaperooms bestaan uit verschillende thema’s, en de bedoeling is dat u en uw groep binnen een uur proberen te ontsnappen. Doordat deze escaperooms vaak aangekleed zijn met kenmerkende Volendamse eigenschappen, voelen deze escaperooms als een unieke ervaring. Daarnaast mag de Cheesefactory niet ontbreken wanneer u Volendam bezoekt. Naast dat het informatie geeft over de kazen die er vandaag komen, is het een ervaring op zich. Zo zijn er verschillende tours die u kunt afleggen en bieden ze verschillende soorten proeverijen aan. Hierdoor kunt u zelfs de originele kaas die gemaakt wordt in Volendam proeven. Tot slot is de Palingsound Museum een populaire attractie bij toeristen. In dit museum is er uitgebreid aandacht voor de muziek die Volendam voortgebracht heeft en de ontwikkeling hiervan. Ook komen hierbij verschillende vertegenwoordigers van de palingsound terug, zoals bijvoorbeeld Left Side, BZN en Nick & Simon. Door een inzamelingactie bij lokale artiesten is het museum voorzien van verschillende gouden platen en andere prijzen.

Rustige activiteiten in Volendam

Wanneer u meerdere dagen op bezoek bent in Volendam zelf, heeft u misschien behoefte aan andere activiteiten die langer duren dan bijvoorbeeld een escape room. Speciaal daarvoor zijn er fietstochten georganiseerd in de omgeving van Volendam. Zo zijn er fietstochten waarbij u van Volendam naar het eiland Marken gaat. Hiervoor is een fietstocht uitgestippeld die gemiddeld zo’n acht uur duurt. Verder kunt u ook een uitgebreide wandeling door het dorp maken. Er zijn verschillende routes uitgestippeld tot wel zes uur lang. Zo weet u dus zeker dat er altijd wat te doen is tijdens een dagje Volendam. Volendam behoord niet voor niets tot de top5 van populairste dorpen voor een bezoek in Nederland. Het is de ideale plek voor een vakantie in eigen land!.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte