Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Een smakelijke wijnreis

Een smakelijke wijnreis

Door: Tara - Op: 17-03-2014 - Gewijzigd: 06-04-2017
Ontdek de mooiste wijnlanden middels een wijnreis. In Italie, Duitsland en Frankrijk kun je genieten van de prachtige wijnstreken en natuurlijk van de heerlijke wijnen die hier verkocht worden. Van Bordeaux tot Toscane en van Riesling tot Prosecco. Het is allemaal te vinden in deze landen waarin een rijke wijncultuur voorop staat. Wij bieden jou een overzicht van de meest interessante en mooiste wijngebieden waar tevens mooie vakantiehuisjes van ZieZo te vinden zijn. Een wijnreis begint bij Vakantiehuishurenonline.nl.

Houd je van mooie wijnen en bezoek je graag wijnstreken? Dan is een wijnreis wellicht de ideale vakantie voor jou! Wijnreizen naar landen als Frankrijk, Duitsland en Italië zijn uitermate populair en worden vaak geboekt. Er is veel variatie binnen de reizen en ook genoeg keuze in het soort reis. Ga je bijvoorbeeld graag op individuele wijnreis of liever met een groepsreis? Ga je de vakantie afwisselen met een strandvakantie of ga je er een pure wandelwijnreis van maken? De keuze is aan jou!

Wijnreizen Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk een wijnland per uitstek met haar vele wijnstreken. De Bordeaux streek is het grootste wijngebied van Frankrijk met de beste kwaliteitswijn ter wereld. Het is dan ook meer dan terecht dat Bordeaux altijd geassocieerd wordt met wijnen. En dan is Bordeaux ook nog eens de wijnhoofdstad ter wereld. Wijnreizen is Frankrijk voeren je langs dit bekende wijngebied maar ook Bourgogne en de Champagne streek zijn belangrijke wijnstreken in La France.

Wijnreizen Duitsland

Een goede Qualitätswein uit Duitsland staat gelijk aan gratie, charme en karakter. Zeker in combinatie met de Duitse keuken komt een Duitse wijn volledig tot zijn recht. En dat is precies een goede reden om een wijnreis naar Duitsland te maken. Van sprankelende Riesling tot fruitige Spätburgunder, Duitsland heeft het allemaal! Weet je niet goed welke wijnstreek je moet bezoeken? Ga dan voor het rode wijn paradijs Ahr, voor de allerbeste Riesling in de Moezel of voor uniek wijnen in de wijnstreek Sachsen.

Wijnreizen Italië

Wijnreizen in bella Italië staat gelijk aan 'La Dolce Vita'. Zo kun je een prachtige wijnreis maken naar romantisch Venetië waar vooral de bruisende Prosecco en de frisse Soave bekend zijn. Een ander bekend gebied is Piëmonte waar de Barolo en de Gavi vandaan komen. Maar ook Toscane is een prachtig wijngebied waar de Chianti en de amberkleurige dessertwijn Vin Santo hun oorsprong vinden. Naast het vaste land is Siciliè ook een belangrijk wijngebied omdat het vanuit historisch opzicht een van de eerste plaatsen in Europa was waar wijn werd verbouwd.

Ga jij voor een wijnreis gedurende je vakantie omdat je helemaal gek bent van wijn? Kies dan voor een van vele ZieZo vakantiehuizen die gelegen zijn in de wijnstreken. Op deze website vind je meer informatie over de mogelijkheden omtrent het huren van een huisje in een wijnstreek. Ook kun je meteen online boeken. Ideaal toch?! Een schitterende wijnreis begint bij vakantiehuishurenonline.nl.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte