Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Vakantie Sardinië: 7x tips

Vakantie Sardinië: 7x tips

Door: Joeri - Op: 21-02-2019
Het echte vakantiegevoel krijg je natuurlijk op een eiland: een prachtige natuur, en omgeven door kristal helder water. Het perfecte plaatje wat tevens voldoet aan het eiland Sardinië. Om te zorgen dat jij alle pareltjes ziet op dit prachtige eiland hebben wij voor jou een lijstje gemaakt van alle bezienswaardigheden in Sardinië!

1. Gola di Gorropu

Gola di Gorropu is een van de diepste kloven die Europa rijk is. Met steile wanden tot wel 500 meter kun je je ogen uitkijken. Tijdens de wandeling in deze kloof kun je genieten van de prachtige natuur, die rijk is aan vele fotostops en drinkplekken. Trek dus rustig een hele dag uit voor deze kloof, want voor menig natuurliefhebber is dit zeker een puntje op de bucketlist! Hierna kun je ontspannen en bijkomen in je vakantiehuis in Sardinië.

2. Prachtige stranden

Op vakantie in het voorjaar? Ook dan is Sardinië een aanrader! Sardinië staat erom bekend om de mooiste stranden van de Mediterraanse zee te hebben. Kristal heldere blauwe zee, witte zandstranden en palmbomen. Het voelt bijna alsof je op een tropisch eiland bent. Cala Gonone, Li Coggi en Costa Smeralda komen ook ieder jaar terug in het lijstje van ' 's Werelds mooiste stranden'. Deze stranden zijn makkelijk te bereiken vanuit vakantiehuizen in Sardinië die wij aanbieden.

3. De oude Nuraghi zijn dé echte Sardinië bezienswaardigheden

Nuraghi lijken op stenen bijenkorven. Deze bouwwerken komen uit het bronze tijdperk en kunnen alleen in Sardinië gevonden worden. Het is onbekend waar deze bouwwerken voor dienden. Echter denken veel mensen dat ze gebruikt werden voor religie of als militaire basissen.

4. Lekker relaxen op La Maddalena

Parco Nazionale Arcipelago di la Maddalena is een nationaal park in het noorden van Sardinië. Wanneer het helder weer is, kun je vanaf hier het Franse eiland Corsica zien liggen. Vanaf dit eiland bij Sardinië, die je alleen met de boot kunt bereiken, zit het vol met prachtige natuur. Verblijven op Sardinië in een vakantiehuis? Op het eiland liggen prachtige vakantiehuizen in de oude bouwstijl van de Romeinen.

5. Genieten van het uitzicht vanaf Bastione San Remy

De hoofdstad van Sardinië, Cagliara, is gebouwd op zeven heuvels. Het oudste deel van deze stad, Castello, ligt op het topje van een van deze bergen. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht. Vooral vanaf Bastione San Remy heb je een uitzicht op Cagliaria en de Mediterraanse zee waar de meeste monden van open vallen. Bij de Bastione San Remy ligt ook de mooie kathedraal van Cagliara. Dit maakt de klim naar Bastione San Remy het alleen maar meer waard. Wil je graag heel Cagliara zien? Dan kan dit in een van de vakantiehuizen in Sardinië voor particulieren.

Met het vliegtuig op vakantie? Wij geven je graag tips om goedkoop te vliegen!

6. Porto Cervo Marina

Deze haven in Sardinië staat als hotspot bekend bij de rijke en beroemde mensen op de wereld. Vooral in juli en augustus drijven er vele miljoenen in deze mooie haven. In de yachtclub, Porto Cervo, is het daarom dus ook niet moeilijk om de peperdure yachts te spotten. Een vakantiehuis in Sardinie is hier in het hoogseizoen ook prijzig. Kijk daarom eens naar de aanbiedingen vakantiehuizen of last minute vakantiehuizen .

7. Lokaal eten en drinken proberen

Een van de must-do's op dit prachtige eiland is om je ook bloot te stellen aan het eten wat ze bieden in Sardinië. De mensen in Sardinië staan erom bekend dat ze werken met sterke smaken. De wijn uit Sardinië, Cannonau, is hierbij een mooi voorbeeld. Nog enkele andere gerechten uit Sardinië zijn: carasau (een soort van dun knapperig brood), porcheddu (geroosterd varken), culurgiones (soort van ravioli pasta gevuld met pecorino kaas, munt en andere ingrediënten). Het beste restaurant om de Sardinische keuken te proeven is Su Combidu. Dit restaurant is te vinden in het centrum van Cagliara en makkelijk te bereiken vanuit een van de vakantiehuizen in Sardinië voor particulieren.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Residenz 4 Mori (MUV100) 4 personen / 1 kamer / 1 slaapkamer Aanbieding! Tritone 6 personen / 4 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! Greche (REI233) 4 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Flumini 4 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Baia de Bahas 6 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte