Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Verre reisplannen: Welke verzekering heb ik nodig?

Verre reisplannen: Welke verzekering heb ik nodig?

Door: Nicole - Bron: Independer Reisverzekeringen - Op: 20-03-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Zowel een reisverzekering als annuleringsverzekering is erg belangrijk bij het maken van een reis binnen of buiten Europa. Laat je fantastische trip in bijvoorbeeld Amerika of Griekenland niet verpesten en ben daarom voorbereid en je bewust van de risico's die je loopt tijdens vakanties. Bekijk nog voordat je op vakantie gaat je huidige polis en neem eventueel aanvullende medische dekkingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Want op hoge ziekenhuis kosten bij ziekte zit natuurlijk niemand te wachten!

Heb jij plannen om dit jaar een grote reis te maken binnen of buiten Europa, die totaal anders is dan je vorige reizen? Dan is het verstandig om je reisverzekering even goed onder de loep te nemen voordat je aan het avontuur begint. Je huidige reisverzekering is vaak eenvoudig te wijzigen bij je eigen verzekeringsmaatschappij, dus het kost vaak weinig moeite nog tijd! Een reisverzekering is namelijk een echte pré bij het verblijf in het buitenland voor het geval van ziekte of medische hulp.

Roadtrip door Amerika

Wanneer je een verre reis gaat maken naar Amerika, is het verstandig om aan je verzekeraar te vragen wat wel en wat niet gedekt wordt. Zodat je op basis daarvan je normale verzekering aan kunt passen. Een roadtrip door de Verenigde Staten kan namelijk nogal verkeerd uitpakken op het moment dat je ziek wordt of je naar het ziekenhuis moet. De kosten voor medische hulp kunnen dan hoog uit vallen. Een nacht in een ziekenhuisbed in Amerika is vaak zelfs duurder dan een gemiddelde hotelovernachting. Daarnaast kan men vervelend gaan doen en je minimale bijstand bieden wanneer je geen verzekeringspapieren kunt tonen. Een Nederlandse verzekering dekt vaak slechts een deel van de reis in het buitenland, waardoor je onvoldoende dekking hebt bij een ziekenhuisbezoek. Een goede reisverzekering is dus zeker geen overbodige luxe!

Reisverzekering voor Europese bestemmingen

Maar ook als je binnen Europa blijft en je plant een reis die afwijkt van je eerdere tripjes, pas dan je reisverzekering aan. Wanneer je bijvoorbeeld gaat eilandhoppen in de Cycladen van Griekenland, kies dan voor een reisverzekering met Europadekking. Hierbij  zijn verschillende dekkingen van belang. Zoals hulpverlening in geval van extra noodkosten en bagage dekking bij diefstal, verlies of beschadiging van je koffer in Griekenland. Maar ook een ongevallen module wanneer je invalide raakt tijdens je verblijf en een reisrechtsbijstand dekking die juridische bijstand regelt tijden vakantieruzies zijn belangrijke zaken.

Soorten verzekering& annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is minstens zo belangrijk als een complete reisverzekering. Wanneer je een dergelijke verzekering afsluit, worden de gemaakte kosten terugbetaald wanneer je onverwacht niet aan de reis kunt beginnen en je bijvoorbeeld je vakantiehuisje in Spanje, Oostenrijk of Griekenland moet annuleren. Daarnaast moet je de keuze maken tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Het verschil zit hem tussen de tijdsduur van je vakantie en de kosten. Een kortlopende verzekering dekt enkel 1 vakantie, terwijl een doorlopende alle vakanties, tripjes en uitstapjes dekt die je maakt.

Ga veilig en goed verzekerd op reis!

Check dus altijd je polis voordat je op reis gaat en zorg voor eventuele toevoegingen op je huidige verzekering. Let daarbij vooral op medische dekking, aangezien deze meestal niet automatisch inbegrepen is. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden zowel een Europadekking als een werelddekking aan. Mocht je de kosten voor een reisverzekering nu te hoog vinden, bekijk dan ook de optie om het eigen risico te verhogen. De premie in sommige landen kan regelmatig lager uitvallen. Wanneer je dus bereid bent om de eerste honderd(en) euro's voor eigen rekening te nemen, kan je verzekering uiteindelijke lager uitpakken.  Ben je enthousiast geworden, heb je de juiste verzekering afgesloten en ben je klaar voor vertrek? Bekijk dan eens het grote aanbod vakantiehuizen in Cyprus, Kroatië, Malta of een van de vele andere bestemmingen op Ziezo voor een heerlijke vakantie!

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte