X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | De top 5 duikvakanties in Europa

De top 5 duikvakanties in Europa

Door: Julia - Op: 05-07-2012 - Gewijzigd: 12-11-2019
Een locatie als het Great Barrier Reef in Australië is de absolute droombestemming van iedere duiker, maar voor de mensen die het liever dichter bij huis zoeken zijn er ook heuse duikparadijzen te vinden. Zo zijn de onderwaterwerelden in Malta, Spanje, Portugal, Kroatië en Italië een must voor iedere duikliefhebber.

De top 5 duikvakanties in Europa

Duiken heeft de laatste 10 jaar een enorme opmars gemaakt als vakantie activiteit. Er zijn dan ook enorm veel mooie plekjes op aarde om een duik te nemen. Bekende en populaire plekken om te duiken zijn bijvoorbeeld Bonaire, Egypte, Indonesië en Australië. Maar natuurlijk hoef je helemaal niet zo ver weg te gaan om te kunnen genieten van al dat moois dat onder water te vinden is. Ook in Europa zijn er vele plekken te vinden die de moeite van een duik waard zijn. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt van duiklanden waar een mooi vakantiehuis huren via onze website een uitstekend idee is.

1. Malta

Malta is het Europese duikparadijs bij uitstek. Vooral op het eiland Gozo komen jaarlijks tal van toeristen de wondere onderwaterwereld ontdekken in het azuurblauwe water. Men komt hier onder andere zwaardvissen en rifbaarsen tegen, maar de absolute trekpleisters hier zijn het grotduiken en enkele prachtige scheepswrakken die rondom het eiland geborgen liggen.

2. Spanje

De Spaanse stad l'Estartit, aan de bekende Costa Brava, staat bekend als een van de spectaculairste duikplekken van Europa. Nergens vindt men zo'n uitgebreide flora en fauna dan in de omgeving van de Medas-eilanden. De eilanden zijn niet toegankelijk voor toeristen, waardoor de vispopulatie er veel groter is dan elders. Duiken mag er echter wel, en dat gebeurt steeds in aanwezigheid van hele scholen vissen.

3. Portugal

In Portugal zijn er verschillende leuke duikstreken zoals de Algarve en Berlengas, een klein eiland ten noorden van Lissabon. Maar de Portugese duiklocatie bij uitstek is zonder twijfel Madeira. Dit Canarische Eiland biedt duikers dankzij helder water een prachtig zicht, en door de diepte van het water kan men hier zelfs grote vissoorten aantreffen zoals roggen en zelfs walvissen. Voor meer informatie over onderkomens op dit mooie duikerseiland Madeira kunt u kijken op casamundo.nl.

4. Kroatië

Kroatië beschikt over een kilometerslange kust met daarenboven kristalhelder water, dat zich prima leent voor de duiksport. Het land telt tal van eilandjes, baaien en onderwatergrotten waardoor er voor iedereen wat wils is. Het Kroatische eiland Vis is de grootste aanrader. Rondom het eiland liggen namelijk acht scheepswrakken die elk uit een andere historische periode komen.

5. Italië

Dankzij een ideale watertemperatuur tussen 14 en 24 graden, kan men in Italië het hele jaar door duiken. De bekendste duikplekken zijn de eilanden Sicilië en Sardinië, maar ook langs de kustlijn van het vasteland biedt de onderwaterwereld heel wat moois. Tussen de grillige rotsen leven een groot aantal onderwaterdieren zoals octopussen en barracuda's, maar men kan hier ook terecht voor verschillende sponssoorten en koralen.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Vivenda Flor do Mar 2 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Vila Joaninha 6 personen / 5 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! Arco de São Jorge 2 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Casa Rosa 2 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Casa do Regresso 2 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte