Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Duitsland als vakantieland

Duitsland als vakantieland

Door: Nicole - Bron: AD - Op: 05-04-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Duitsland wordt steeds populairder als vakantiebestemming voor Nederlanders, blijkt uit het feit dat het toerisme vanuit Nederland met 2,9 procent gestegen is. Onze Oosterburen hebben dan ook veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en dynamische steden. Het land staat niet voor niks op de top 5 van geliefde vakantielanden. Bezoek het Zwarte Woud, de hoofdstad Berlijn of maak een minicruise op de Rijn. Duitsland heeft eigenlijk voor elk type vakantieganger wel iets te bieden. Al nieuwsgierig geworden?

Een actieve vakantie in Duitsland

Een vakantie in Duitsland staat gegarandeerd voor succes. Het land dat bekend staat om worst, bier en schlagers heeft namelijk ontzettend veel te bieden voor binnen- en buitenlandse toeristen! Het veelzijdige land kenmerkt zich door eindeloze natuurgebieden en betoverende steden. Duitsland is niet voor niks een hoog gewaardeerd land door Nederlanders. Daarbij maakt het grote online aanbod accommodaties in Duitsland van Ziezo een reisje boeken wel heel leuk en eenvoudig!

De Oosterburen blijven stijgen in populariteit

Duitsland word een steeds populairder vakantieland. Er zijn in 2012 meer Nederlands op vakantie gegaan bij onze Oosterburen dan in 2011, volgens het Duitse verkeersbureau op basis van het Duitse bureau van de Statistiek. Het aantal overnachtingen is daarbij gestegen met 2,9 procent. Duitsland staat dan ook in de top 5 vakantiebestemmingen waar Nederlanders graag hun vrije dagen doorbrengen. Daarnaast heeft Duitsland de magische grens van 400 miljoen overnachtingen van buitenlandse toeristen in 2012 overschreven. Het land mag dus met trots de titel 'top vakantiebestemming' dragen.

Waar in Duitsland ga je naartoe?

De populairste bestemmingen in Duitsland zijn het Sauerland, de Moezel, de Eifel, het stroomgebied van de Rijn en het fascinerende Zwarte Woud. Laatstgenoemde is met 200 kilometer lengte en 60 kilometer breedte het meest gevarieerde en meeste bekende vakantie natuurgebied in Europa. Naast de prachtige bossen  en de Oostzee heeft Duitsland ook zeer boeiende steden die toeristen veel te bieden hebben. Van west naar oost staat het land bol van cultuursteden, zoals de dynamische hoofdstad Berlijn, het levendige Hamburg en het moderne Frankfurt.

Boek je vakantie naar Duitsland online!

Vakantie vieren in Duitsland gaat gepaard met een ontspannen sfeer, een goede prijs-kwaliteitverhouding en een veelzijdigheid aan natuur en cultuur. Vooral korte tripjes naar Duitsland zijn geliefd. Dit zeer gewillige vakantieland biedt daarnaast een groot aanbod aan hotels, campings en vakantiehuizen. Bij Ziezo vakantiehuizen vind je diverse varianten vakantiehuizen in vele populaire, Duitse gebieden zoals het Beierse Woud, Hunsrück of Thüringer Wald. Ga direct online vakantiehuisjes in Duitsland vergelijken en beslis waar jij dit jaar op vakantie gaat in Duitsland.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte